Den skræmmende sande historie bag Netflix-serien "The Watcher" (2024)

Det er serien, alle taler om lige nu.

Ryan Murphys seneste mareridt "The Watcher" har taget serieelskere med storm, og det hele bliver endnu mere skræmmende ved tanken om, at den faktisk er baseret på en virkelig historie.

I serien, der er tilgængelig på Netflix, flytter det lykkelige par Dean og Nora Brannock (spillet af Bobby Cannavale og Naomi Watts) til et idyllisk nabolag i New Jersey.

Idyllen krakkelerer dog hurtigt.

Den skræmmende sande historie bag Netflix-serien "The Watcher" (1)

Naomi Watts som Nora Brannock og Bobby Cannavale som Dean Brannock i Netflix-hittet "The Watcher".

Foto: Netflix

Kort tid efter parret og deres to børn er flyttet ind i det enorme millionhus, begynder familien at modtage det ene skræmmende brev efter det andet.

Breve fra en mystisk person, der kalder sig selv "The Watcher", og som får parret til at frygte for både deres egen og børnenes sikkerhed.

Sagsøgte tidligere ejere

Det lyder umiddelbart som et stykke heftigt fiktion, men det samme skete faktisk for virkelighedens Brannock-par.

De hed Derek og Maria Broaddus, og de købte i juni 2014 deres drømmehjem i Westfield, New Jersey til den heftige sum af 1,3 mio. dollars (9,9 mio. kr.). Men lykken kunne tilsyneladende ikke købes for penge.

I 2015 sagsøgte parret husets tidligere ejere for ikke at have fortalt dem om husets uhyggelige historik - og for ikke at have informeret dem om "The Watcher", der påstod at have det oprindelige ejerskab over huset.

Den skræmmende sande historie bag Netflix-serien "The Watcher" (2)

Virkelighedens "The Watcher"-hus, hvor Derek og Maria Broaddus modtog en række skræmmende breve, der til sidst tvang familien til at flytte.

Foto: Julio Cortez/AP/Ritzau Scanpix

- 657 Boulevard (husets adresse, red.) har været ejet af min familie i årtier nu, og da den nærmer sig sin 110-års fødselsdag, har jeg fået ansvaret for at holde øje og vente på dets andet komme.

- Min bedstefar holdt øje med huset i 1920'erne, og min far holdt øje med huset i 1960'erne. Det er nu min tid, lød det i det første skræmmende brev.

Hvad var der i væggene?

Det stoppede dog ikke her.

- Jeg er glad for at kende jeres navne nu og navnet på det unge blod, I har bragt mig, stod der i et andet, mens den skræmmende "Watcher" i et tredje brev spørger, om Broaddus-familiens tre børn har fundet ud af, "hvad der er i væggene"?

Politiet skulle eftersigende have gennemsøgt husets vægge, men fandt aldrig noget mistænksomt.

Var jeres gamle hus for småt til den voksende familie? Eller var det grådighed, der fik jer til at bringe mig jeres børn? Når jeg kender deres navne, vil jeg kalde dem til mig.

Velkommen mine venner, velkommen. Lad festen begynde.

Det skulle vise sig, at husets tidligere ejere, John og Andrea Woods, også havde været modtagere af mindst et "Watcher"-brev.

I en e-mail bekræftede Andrea Woods ifølge The Cut, at de få dage, før de flyttede fra huset, modtog et brev fra "The Watcher", men at de altså aldrig tidligere havde modtaget noget lignende i de 23 år, de havde boet i huset.

I stedet havde de blot smidt det underlige brev i skraldespanden og ikke tænkt yderligere over det.

I begyndelsen tog det lokale politi da også brevene meget seriøst og rådede blandt andet familien til ikke at fortælle nogen om sagen. Efterhånden ændrede politiet dog holdning og sagde i stedet til familien, at der "sandsynligvis ikke ville ske noget".

- Sandsynligvis er ikke godt nok for mig, skulle Derek eftersigende have sagt og derefter meddelt politiet, at hvis de ikke tog hånd om problemet, ville de pludselig stå med en helt anden sag.

Den skræmmende sande historie bag Netflix-serien "The Watcher" (3)

Maria og Derek Broaddus med deres tre børn. De nåede aldrig at flytte ind i deres drømmehjem, efter de blev skræmt og chikaneret af en mystisk brevskriver.

Foto: Facebook

Parret, der var i fuld gang med at renovere og derfor ikke flyttet helt ind endnu, stoppede sågar med at tage børnene med ud til huset. Og det fik watcheren til at undre sig.

- Hvor er I taget hen? 657 Boulevard savner jer, stod der i et brev.

Traumatisk oplevelse

Seks måneder efter Broaddus-parret havde købt deres drømmehus, satte de det så til salg igen.

Men på grund af de uhyggelige breve var det ikke just nemt at finde en køber og efter at have lejet huset ud i en periode, lykkes det i 2019 at få solgt huset til 959,000 dollars (7,3 mio. kr.). Det skrev New York Times.

Desværre betød det, at familien havde tabt 400.000 dollars (3 mio. kr.) på et hus, de aldrig havde boet i.

Derek Broaddus beskriver ifølge The Sun, at det var en "traumatisk oplevelse" for ham, og at familien nu bare "prøver at komme videre".

Den skræmmende sande historie bag Netflix-serien "The Watcher" (4)

Mia Farrow og Terry Kinney spiller de skræmmende naboer i "The Watcher".

Foto: Netflix

Sagen er dog aldrig blevet opklaret. "The Watcher" havde hverken efterladt digitale fodspor eller fingeraftryk, og det var umuligt at afgøre, hvilken postkasse de uhyggelige breve blev sendt fra.

- Det var som at finde en nål i en høstak, lyder det fra Scott Kraus, der hjalp til med at undersøge sagen for Union County Prosecutor's Office.

Den dag i dag er Derek Broaddus dog sikker på, at brevskriveren er derude et sted.

- Der er en mental galning i det kvarter, siger han, og bekræfter over for The Cut, at familien er blevet betalt af Netflix, så serien kunne laves. De fik dog langt fra nok til at dække de tab, som huskøbet resulterede i.

"The Watcher" kan streames på Netflix.

Se traileren til "The Watcher" øverst i artiklen.

Den skræmmende sande historie bag Netflix-serien "The Watcher" (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 5843

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.